Dec 23, 2011

DULU DAN SEKARANG..


Dulu mase preggy..selalu ckp ngan baby..
nati da lahir..minum susu ummi ye sayang..
sambil mengusap2 perut yang semakin memboyot..
Setiap hari..itu lar yang dipesan supaya baby lahir nati..minum susu badan..
sampai bulan2 yang terakhir..ade org berkate :
ade x air susu keluar?klu xde urut2 lar supaye keluar..
puas diurut setiap kali mandi..hasilnyer tiade..
ade timbul sedikit hampa..juz sedap kan hati..xpe..nati baby lahir.ade lar tu susu nyer..




Ari bersalin da tibe..tepat jam 5.37pm..Awatif dilahirkan..
balik ke bilik..kemudian nurse dtg..




kak..nk bg susu x kt baby?
aku dlm keadaan janggal..
emmm..susu xde lar dik..
nurse 2 pn jawab..
xpe kak..bg baby isap jer..ade lar nati..
Awatif di letakkan di dakapan ku..dan aku mula susui Awatif..
cume sekejap sahaja..coz susu xde..Awatif diberi susu formula..
mase tu terpk..boleykah susu keluar..hmmm




Setelah 3 hari Awatif diberi susu formula..susu badan mulai keluar..
keluar dlm keadaan xhenti2..abeh basah baju..
asal terpk kan Awatif..confirm..susu keluar...
Alhamdullilah...Awatif dapat menikmati susu badan yang tiada gandingan nye..




Kini Awatif sudah mencecah usia 8 bulan..
masih minum susu ku sepenuhnye..
biar pun di tempat kerja agak ssh..
tapi ku masih meneruskan juga..
susu tidak sebanyak dulu..tp masih mencukupi untuk Awatif..
Syukur Ya Allah..

Ya Allah..permudahkanlah segala urusan kehidupanku..
banyakkan lah ssusku untuk bayiku..
permudahkanlah perjalanan ku untuk menyusukan 
anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan..
Aminn...









JUMAAT YANG BLURRR..


siyesss...bapak segale blurr arini..
hihihihi...bkn ape...mggu depan cheq da bercuti seminggu..
pg bercuti!! heheheh..xla..cheq kene ikut Mr Hubby..Mr Hubby ade kursus..hihii

bnyk jugak kije cheq nk wat nie..
nk isi borang claim...surat nk kne taip..bla..bla..bla..
got so many!! dush..dush...cepat ira..do now!!


Dec 22, 2011

ADLIN vs CHEF WAN


Semalam jiran sebelah cheq nie tnye pada cheq..
apesal..ape yg berlaku pada Adlin?
kenape Adlin marah Chef Wan..
Cheq pn terpinga2..mmg xtau lgsg kes nie..
cheq pn jawab dengan ragu2..
mukin sebab die terkeluar maharaja lawak mega kot..
bile bace kt beutifulnara.com skali btol la tekaan cheq..
okey jom kite bace ckit..

chef wan dan adlin

PETIKAN DARI BEUTIFULNARA.COM


Antara kata-kata Chef Wan yang menarik perhatian Abang Nara ialah:-
Saya memang tak baca dan saya dapat tahu pun daripada rakan-rakan dan peminat. Terus terang saya memang tak berminat untuk ambil tahu atau pun melayan sebarang kenyataan yang dikeluarkannya yang saya sifatkan sebagai tidak profesional dan penuh dengan emosional. Saya sendiri tak faham mengapa dia begitu marahkan saya walhal markah markah peserta bukanlah terletak di tangan saya seorang saja. Kalau lihat balik komen saya malam itu pun, rasanya tak adalah mengeluarkan perkataan melampau ataupun menggunakan bahasa yang kurang sopan.
Mengapa perlu mengaitkan perkara ini dengan serangan peribadi? Siapa dia untuk saya berbuat begitu? Mengapa perlu mengeluarkan kenyataan yang bukan-bukan apabila disingkir? Seperti yang saya katakan tadi, kalau lawak dia bagus, saya puji. Sebelum ini sewaktu dia membawakan watak Sangeetha dan Paramjadu, saya puji persembahannya walaupun ada peminat marahkan saya dan mengatakan pujian saya tidak ikhlas. Kalau saya terhibur dengan persembahan mereka, saya puji. Begitulah sebaliknya. Bagi saya, tak perlulah nak peningkan kepala mencari idea lawak sehingga merumitkan situasi. Apa yang penting, kita berikan apa yang penonton mahukan seperti yang dilakukan kumpulan Boboi dan Osbon yang sentiasa mendapat pujian juri.


DARI SUDUT PANDANGAN CHEQ..


cheq nk mengulas ckit lar pasal nie..sekadar pendapat peribadi..
sbb cheq n Mr Hubby mmg peminat no 1 Maharaja Lawak Mega..
cheq ikuti setiap minggu..event ade jugak terlepas tuk tengok siaran langsung..
tp Astro kan ade siaran ulangan..so setiap minggu..
cheq tgk progress setiap peserta..
Pasal Adlin nie..dari mule2 lagi..xde pn yang kelakar cheq rase..
dari 1 week..mmg xde lgsg yang mencuit hati cheq n Mr Hubby..
ade mggu tu..rase mcm lucah pn ade..(mase jd pompom gurl 2 ha)..
yang die jadi gorila 2..
yang die panjat kerusi..mase tu ade penonton perempuan tgh duduk..
dikangkangnyer depan muke penonton perempuan 2..
Mr Hubby ckp..huishhh...xsopan btol..
so..bile die terkeluar..cheq lega..Adlin xsepatutnye masuk rancangan nie..
die xlawak..xsesuai pn ade..hurmmm..sekadar pendapat cheq aje nie..

NOTA KAKI : bile die kutuk org smpi memalukan budak2 AF tu die xkire..bile Chef Wan kutuk ckit melenting smpi nk berperang..ape kess???






Dec 21, 2011

DUWIT RM50 BARU..



nie die duwit RM50 baru yang bakal digunakan 2012...
emm...1st time wane kuning..
untuk cheq..cheq rase agak janggal la..
tp..bile da tgk sendiri nati..okey jer kot..
huhuhuhu...tp yg penting..
protection die supaye xde lg duwit tipu nie..
btol x kawan2??



SEKARANG LEBEY BIJAK


Cececec...entry pnye tajuk..mmg xboley blah..hahaha..
tp itu lar yang cheq rase s few days nie..
rase lebey bijak..lebey baik..dan lebey emmm...bertenaga??sesuai ke neh..
blasah la..hihihi...

nape tajuk enrty cheq cmtu?
sebab cheq da rase..cheq menjage makan minum Awatif sebaek mungkin..
setiap hari memikir..ape yg terbaek tuk Awatif mkn setiap hari..
cheq nk penuhi segala nutrien n minerals tuk Awatif..
n a few days nie jugak..a lot of thing da cheq belajar pasal baby..
lebey2 lagi lepas balik dari kursus motivasi yang bnyk menerapkan isu kekeluargaan..
lebey positif..dan lebey yakin boley membesarkan Awatif dengan baek..
InsyaAllah..

okey kawan2 sume..cheq nk tunjuk a few makanan yang cheq buat tuk Awatif..


Yogurt + grape + kiwi..
(yogurt nie..mmg yogurt low fat..xsesuai tuk bayi..tp kt kuantan nie..
ckit pnye payah nk cari yogurt yg mmg xlow fat..hurmm...so terpaksa lar cheq gunakan jugek..
yang penting..nutrien nye ade..)


Nasi Ayam
Cheq buat nasi ayam nie khas tuk Awatif..ayam tu..cheq rebus..sup tu..
hanye stok ayam yang homemade..xde garam..xde gule..btol2 sehat tuk awatif..heheheh)

malam nie..nk karang ape plak tuk Awatif..hurmmm...any idea fren??

NOTA KAKI : tadi bekalkan Awatif oat kt taska..alhamdullilah..Awatif mkn oat tu..ade a few mknan lg yg cheq buat..tp lupe nk snap..ish..ish..ish..



VITAMIN N MINERALS DLM BUAH KIWI..



Perkenalkan bayi anda dengan buah kiwi antara umur 8-10 bulan..

Nutrien untuk 1 biji buah kiwi bersaiz medium..

VITAMINS:
Vitamin A - 66 IU
Vitamin C - 70.5 mg
Vitamin B1 (thiamine) - .02 mg
Vitamin B2 (riboflavin) - .02 mg
Niacin - .26 mg
Folate - 19 mcg
Mengandungi beberapa vitamin lain dalam jumlah yang kecil.
MINERALS:
Potassium - 237 mg
Phosphorus - 26 mg
Magnesium - 13 mg
Calcium - 26 mg
Sodium - 2 mg
Iron - .24 mg
Ia juga mengandugi sejumlah kecil manganese, copper and zinc.


RESEPI PURI KIWI..(tuk baby)

Kupas dan kisar buah kiwi smpi hancur..
then troz boleh mkn..
klu nk freeze pn boley..
klu nk mkn..rendam jer bekas tu dengan air panas..





KEMBALI KE OFIS..


dah 2 hari xpg opis..
sebok ngan kursus 2 hari..bersemangat rasenyer kembali ke opis..
maklum lar..kursus motivasi..hihihi
kembali ke opis...tgk kt partition..


Ya Allah...senarai patient da berderet-deret neh..
nmpknyer..mlm nie..kene keje mlm lg lar...
mggu lepas da kije mlm..tgl kan awatif ngan Mr Hubby...
harap2 xmeragam lg lar Awatif mlm nie..

Dec 16, 2011

SNEK UNTUK AWATIF..



nmpk sedap x?
rasenye sedap x?
klu da ummi Awatif yang buat...misti lar sedap!!
hahahahhah...
pepagi bangun buat snek tuk Cik Awatif..
nursery xsediakan snek2 mcm 2..
so..ummi nyer terpakse bekerja keras untuk memenuhi keperluan mknan Awatif..
segala vitamin dan mineral cheq penuhi..
supaye Awatif sehat dan kuat!!

Dec 15, 2011

RESULT PATIENT..ADEEHHHH...


Malam semalam cheq kene keje..
cik awatif..en suami yang tlg jage kejap..
bile da keje smlm..
jwbnyer..result patient smlm..
arini lar kene tgk...adehhhh..da lame xwat..
berpinar2 bijik mate nk tgk nie ha..
ape kate korang sume tlg cheq nk??


Frame 1 pn da wat cheq pening...
tah bape ratus frame lg nk kene tgk neh...
adehhhh....

Dec 14, 2011

1st TIME DI TAG..Heeeeee


Cheq telah di tag oleh sorg blogger nie..n suh jawab beberape soklan..
serius xpenah di tag sebelum nie..
so agak bengong2 lar sikit..mende pe yg kene wat..huhuhu
oke..cheq akan cube jawab soklan Cik fiza kite nie..
pastu nk watpe..cheq pn xtau..hihihi..maaf ler ye..


1. Artis dari negara mane yang paling korang suke ??
 em...cheq blasah jer..asal sedap telinge nie nk dengor..hihihi..


2. Berapa banyak barang kesayangan korang ??
Barang kesayangan..em..bnyk kot..nk senarai..xbuleh rasenye..kang berpage2 jadinyer..hhihihi


3. Korang suka politik tak ??
mase dolu2 xlayan lgsg politik nie..asal berite jer..nyampah..tp setelah tau ape gunanye kite berpolitik..dan bertape pentingnye berpolitik..cheq pn layan..Rasullulah ajar kite berpolitik..kite pn ikut sunnah Rasulullah..sbb kite umat die.. =)


4. Hari apa yang paling korang suke ??
xkesah la hadiah pape pn..ikhlas tu yg penting..


5. Hadiah apa yang paling korang nak ??
cheq nk DSLR..tp xharap pn hadiah..tgh kumpul duwit beli neh..hihihi...


6. Korang suka luangkan masa dengan siapa ??
Suami dan anak tercinta..mereka adelah cinta hati cheq..


7. Kalau korang dapat duit berjuta-juta ,, korang nak buat apa dengan duit
tuh ??
akan dpt ke duwit berjuta2 neh..hihihi..nk kene tau dulu mane sumber duwit 2..xbrani nk pki klu sumber nyer xjelas..hihi..klu semuanyer tulus..nk g umrah ngan seluruh family cheq..cheq support sume!!wahhhh...pastu nk bawak kuarge mentua plak..hihihi..pastu g haji..pastu g melancong ngan cinta hati cheq..indah..indah,...


8. korang paling suka warna ape ?? kenapa ??
suke kan warna pelangi..sbb cantik lah!!hahahha


9. korang selalu lepak / outing / hang out kat mane ??
em...xselalu sgt kot..Cik Awatif tecik lg..payah ckit..


10. Tempat idaman korang dekat mane ??
nk kate syurga boley x??hihihi..em..


11. Apa yang korang suka buat dekat FB / Twitter / Blog ??
tgk kawan2 updates dorang pnye status..hihih

Cik fiza cheq da cube jawab soklan kamu..sory lar klul ade jwpn xmenyenangkan.. =)

Dec 12, 2011

CUTI @ MENTERNAK LEMAK


besh rasenyer..dapat rest a few days dari g tijer..
dapat spend mase ngan Mr Hubby n anak dare cheq Awatif..
bile da cuti..
confirm ternak lemak..maklum lar hujan2 nie..
kijer nyer nk melantak jer la..
konon nk kudap2 aje..abes 1 tin mister potato!!
adesssshhhh...jom layan gegambar yg ade..

kalu da cuti...yang paling gembira..
misti lar Cik Awatif even xsehat die muke bhgia jer....hihihi
Kemain suke ayah n ummi nyer xpegi keje..
tgk all da gegambar pn da tau..hihihi










NOTA KAKI : tgh kumpul cuti..nk spend mase cmni lg ngan Mr hubby n Awatif..

HUJAN..HUJAN DAN BANJIR..



Hujan xberenti-renti dari ari sabtu aritu..
petande2 nk banjir mule terserlah..
huii...da a few kawasan da naek air..sib baek umah cheq tu kawasan nyer tggi..
tp sume kemungkinan boley terjadi..tkot wehhhh...

Dec 9, 2011

SEGMEN : BEN ASHAARI TANYA KENAPA BLOG SAYA LAIN DARI YANG LAIN



>> ben ashaari <<

cheq nk kate blog cheq nie lain sgt dari orang lain tu xadalah sangat..
cheq cume suke kongsi ape yg berlaku dlm kehidupan cheq..
ade lar sikit merapu2..melalut..dan lain-lain..hihi
n suke orang tau ape pendapat cheq tentang satu2 perkare..
tp..ade lar sikit..yang cheq kongsi kan pasal parenting..
pasal baby..sbb anak cheq pn sedang membesar..
oke itu aje..peace (^_^)

BAYI KUNING


Jaundis merujuk kepada kekuningan pada bahagian putih mata (sklerae), kulit dan membran mukus. Apabila ini berlaku pada bulan pertama hayat bayi, ia dinamakan jaundis neonatal. Ia berlaku di kalangan 50-60% bayi pada minggu pertama hayat mereka. Keadaan ini amat biasa berlaku, maka menyebabkan ibu bapa tidak menghiraukan kebahayaan atau komplikasi yang mungkin tertimbul.

Bayi Kuning

Jaundis Lazim di Kalangan Bayi

Apabila sel darah merah dipecahkan, bilirubin akan dibentuk dan dilepaskan ke dalam saluran darah. Bilirubin disalurkan ke dalam hati untuk diproses dan kemudian dikeluarkan daripada badan menerusi najis. Justeru, jika pemecahan sel darah merah meningkat atau hati tidak berupaya untuk memproses bilirubin, jaundis akan berlaku.
Sebelum kelahiran bayi, bilirubin disalurkan melalui plasenta supaya diproses dan dikeluarkan oleh ibu. Sebaik sahaja bayi dilahirkan, hatinya mengambil alih tugas ini, tetapi bayi memerlukan masa untuk menyesuaikan diri kepada keadaan. Oleh itu, tahap bilirubin selalunya lebih tinggi di kalangan bayi baru lahir. Tahap bilirubin yang tinggi menyebabkan kulit kekuningan, yang biasanya muncul dan memuncak antara hari ke-2 dan hari ke-4, dan hilang dalam masa 2 minggu. Ini dinamakan jaundis fisiologi. Ia adalah punca jaundis neonatal yang paling biasa dan selalunya tidak membahayakan bayi.

Jaundis Berbahaya: Jaundis Patologi

Sesetengah kes jaundis boleh membawa maut. Jaundis patologi adalah penularan jaundis yang cepat dalam masa 24 jam hayat bayi disebabkan pemecahan sel darah merah yang berlebihan. Ini seterusnya menyebabkan peningkatan mendadak tahap bilirubin, kerana hati bayi tidak berupaya untuk memproses bilirubin dengan cukup pantas.
Pemecahan sel darah merah secara berlebihan dan boleh disebabkan oleh pelbagai faktor seperti jangkitan di kalangan bayi baru lahir, ketidakserasian kumpulan darah Resus ibu dan bayi atau kekurangan enzim metabolisme (glukosa-6-fosfate dehidrogenase) untuk metabolisme sel darah merah. Dalam kes lebih serius, sawan atau perubahan dalam ketegangan otot boleh berlaku jika tidak dirawat dengan segera. Malah, kerosakan otak dan kematian juga boleh berlaku. Oleh itu, mendapatkan nasihat perubatan lebih awal adalah amat penting jika bayi anda mengalami jaundis.

Menurunkan Tahap Jaundis

Terdapat pelbagai cara yang boleh digunakan oleh doktor untuk mengurangkan jaundis, seperti:
  • Fototerapi – menggunakan lampu khas yang boleh memecahkan bilirubin dalam kulit, supaya ia boleh dikeluarkan ke dalam hempedu atau air kencing dengan mudah.
  • Penukaran transfusi – dalam proses ini, darah bayi dikeluarkan dalam jumlah kecil dan digantikan dengan darah penderma.

Tanda Penyakit Gangguan Hati

Apabila najis bayi lebih pucat daripada biasa, ada kalanya menjadi putih sama sekali, ia boleh menandakan masalah perubatan lebih serius. Situasi sebeginI disebabkan sekatan sebahagian atau sepenuhnya saluran hempedu, iaitu saluran yang menghubungkan hati dengan usus. Contoh penyakitnya adalah seperti hepatitis berpunca daripada virus di mana keradangan hati disebabkan oleh satu daripada virus hepatitis. Manakala atresia saluran hempedu luar hepar adalah ketiadaan sebahagian atau sepenuhnya saluran hempedu antara hati dan usus.

Apa yang perlu Diawasi?

Jika bayi anda mengalami mana-mana gejala berikut, jumpa doktor dengan segera:
  • Warna najis. Najis bayi berwarna putih, kelabu atau kuning pucat manakala air kencing gelap.
  • Kulit kuning. Kulit menjadi lebih kuning, bermula dari muka dan mata, turun ke dada, perut dan akhirnya kaki.
  • Lesu. Bayi lesu, pucat dan tidak bermaya.
  • Tempoh jaundis yang berlarutan lebih daripada tiga minggu.
  • Kehilangan berat badan. Tidak berselera minum susu atau berat badan tidak bertambah.
  • Sawan. Bayi rengsa dan diserang sawan.

Jangan pandang ringan dan menganggap jaundis sebagai keadaan biasa yang tidak memerlukan perhatian perubatan. Sebaliknya, awasi gejala berlainan yang mungkin diperlihatkan oleh bayi anda. Ia mungkin menandakan masalah perubatan terselindung yang lebih serius.


KALO KORANG..KORANG TERIMA X?


semalam balik dari keje..drive dengan muke yg amat mls..
beshnyer..klu ade org tlg drive kan balik.
akibat menanggung kebosanan tahap gaban..
cheq pn buke ler radio..
tetibe jer..dengar lagu besh..emmm..mcm biase dengar lagu nie..
tetibe teringat..cheq penah post 1 video yg amat sweet pasal lagu nie..
so..untuk sekian kali nyer nk post lg..hihihi..
jom tgk video yg amat sweet nie..


kalo korang..time x..huii...sweet yg teramat kottt...


''segmen up follower dengan sepantas kilat''



jom join segmen anys..sape nk join
 >> klik sini <<
'BELOM CUBA BELOM TAU'


AKTIVITI SEHAT YANG BARU..


Mulakan hari jumaat yang indah dengan kalimah Allah..
alhamdullilah..masih sehat hari nie..
leh terus kan xtvt yang dirancang semlm..

siap da berjnji ngan cik nadiah kite nie ha nk g aerobik..
mulekan ari dengan sehat..accecece...
nati next kite g lagi ye..sbb nk tgk kakak depan u tu..hihihi


Ayat terlebey poyo : tetibe rase sehat jer pas berpeluh ckit2 neh ha..
Ayat untuk Mr Hubby : yang..org sakit kaki ar..blik tlg picit eh..hahahhah

Dec 8, 2011

ADE XPAK WE @ SUAMI MCM NI?


Saya suka tengok jari awek saya...
                       Cantik betul... Sungguh!
                       Sampai takut nak pegang...
                         Bukan takut patah...
       Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other
         Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...

                 Saya suka tengok rambut awek saya...
                       Cantik betol... Sungguh!
                     Sebab tu saya belikan tudung...
             Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak....
               Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
                   Di suatu hari yang giler forever

                   Saya suka tengok body awek saya....
                       Cantik betol... Sungguh!
                   Sebab tu saya belikan dia telekong
           Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama
               Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
             Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...


                       Saya sedih tengok awek saya
                 Tak tido, tak makan rindu kat saya...
                       Saya pun macam tu jugak,
                         Ada problem yang sama..
                         Die tanya apa ubatnya?
             Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa...
                 Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

                       Saya sedih tengok awek saya
                 Selalu pesan macam-macam kat saya...
                 "Makan, minum, drive elok-elok tau..
       Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya....
         Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu
                     Die tak kata satu aper pun...
                           Berdosanye saya....

                 Kesimpulannya saya memang sayang dia....
                     Nak jumper die giler forever...
                     Yang forever punye forever...
                   Di dunia dan akhirat terutamanya,
                   Janji nak share heaven sama-sama...
                         Bahagia selamanya...

                     Semoga kami saling mengingati,
                     Dosa sendiri pun infiniti...
             Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
                     Semoga kami menginsafi diri...
                     Ya Allah ampunkanlah kami.....
             Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...


P/s - andai anda seorang wanita muslimah...
     Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu....
     Then kalu anda seorang muslim...
     Apa kata tanamkan dalam hati camtu...
     Cinta tu anugerah Allah......
     Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye.....
     Semoga saya pun ambik iktibar gak....
     Wassalam ..

NOTA KAKI : klu soklan nie di aju pd cheq..jwpn cheq..misti lar ade..sbb cheq da dpt suami yg mcm 2..=)

RENUNGAN UNTUK WANITA


1. Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin.
Wanita yang meninggal dunia sebelum berkahwin akan dikahwinkan oleh Allah SWT di syurga kelak dengan seorang lelaki di kalangan ahli syurga.
Rasullullah SAW bersabda ‘ Tiada si bujang di dalam syurga’ (Muslim).
Ini kerana ada juga lelaki belum berkahwin yang meninggal dunia.

2. Wanita yang meninggal dunia setelah diceraikan dan tidak berkahwin sesudahnya.
Wanita ini juga akan dikahwinkan oleh Allah SWT dengan lelaki daripada ahli syurga.


3. Wanita yang meninggal dunia sedangkan suaminya tidak masuk syurga.
Begitu juga wanita yang meninggal dunia yang masuk syurga sedangkan suaminya tidak masuk syurga, akan di kahwinkan oleh Allah dengan serorang daripada lelaki yang masuk syurga.

4. Wanita yang meninggal dunia setelah berkahwin.
Wanita ini akan berada bersama suaminya di syurga kelak sekiranya suaminya masuk syurga.

5. Wanita yang kematian suami dan tidak berkahwin sesudahnya.
Wanita ini akan tetap bersama suaminya yang dikahwini di dunia sekiranya suaminya masuk syurga.

6. Wanita yang kematian suami dan berkahwin sesudahnya.
Wanita yang kematian suami dan berkahwin lain akan bersama lelaki yang terakhir dikahwininya di dunia tidak kira berapa kali dia berkahwin. Suami yang terakhir adalah suaminya di syurga sekiranya suami itu menjadi ahli syurga.
Rasullullah SAW bersabda.. ‘wanita adalah kepunyaan suaminya yang terakhir 

NOTAKAKI : nk jadi isteri tuk Mr Hubby dunia akhirat..Mr Hubby..klu ade salah dan silap selame jadi isteri..mintak ampun ye..

Dec 7, 2011

WORLD WALKING DAY


Sebenarnye dah lame cheq nk post entry nie..
tp makin hari tangguh..last2 lupe..ish...xpatut btol..
nk bgtau..tarikhnyer pn cheq lupe..hihih..ape ke terok bebenor lar...
tp ape pn..cheq nk tunjuk ler gegambar cheq join event nie..
sonok..nie tahun ke 2 cheq join..
tahun lepas..xseramai kali ni..penyertaan dari kaum melayu pn kurang..
ramai dari bangsa cina sahaja
tp taun nie..besh lar..ramai orang melayu..sama bnyk jer rasenyer dengan kaum cina..
oke..xtvt nie..serantak diadakan di 6 buah negeri termasuk kuantan..
cheq pg yg dekat ngan umah aje lah..
kuantan ler jawabnyer..hihihih

 ~ awat lar berkerut cik awatif tu ha.. ~

~ MPK bg melancarkan lg majlis ~

~ sori lar ek..lupe plak nk terbalik kan gmbar neh..hihi ~

~ ramainyer.. ~

~ cik awatif pn join!! ~

~ tp cik awatif nek stroller lar..jauh kot nk dukong..hihi ~

~ cmne lar leh tido..penat lebey dari orang berjalan..hihi ~

 ~ hehehe ~

~ cik awatif buat aksi akrobatik atas stroller ~ 

 ~ da nk smpi da nie ~

~ cik awatif dpt cereal free from nestle ~








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...