Sep 30, 2011

Propose @ melamar..

nie ade contoh melamar yg paling besh aku penah tgk..sgt2 sweet..huhuh..
mamat nie plak sgt2 romantik..ish..ish...bertuah perempuan neh...

Sep 28, 2011

2nd Kuantan Paediatric Airway Workshop

da lame xtampal entry baru kt blog cheq nie ha...
rindu rasenye...maklumlar..mase 2 btol2 terhad..
sibuk bebenor dengan course yang department cheq organise..
siang malam duk ngadap mende nie lar ha..
xlena tido dibuatnye..
preparation nyer..
nie antara gamba2 yang cheq dpt kongsi ngan anda pembace yang cheq kasihi..
to all committe members..gud job guys..

~ nk ikat rabbit ~ me, nadiah, ariff, juraimy

~ rabbit yang sedang diikat ~ me, abg mat janggut 


~ muke bersungguh xbley blah..hahahha ~

~ salah seorg participant tgh cube melihat vocal cord rabbit ~

~ rabbit..mukin ade antara nie da arwah..hukhuk..sian..tp xpe..demi UMMAH ~

~ alatan2 yang sudah tersediakan..dan telah disediakan by carl zeiss n kak ros ~

~ sedutive tuk rabbit..tgk..ckit pnye ramai yg pengang..tkot rabbit menggelupor..n luke kan rabbit ~

~ Dr Kahairi sedang cocok rabbit..bkn men cocok jer ye..yg cocok 2 dokte pakar taw ~

~ Our Anaesthethic..import dari Dept of Anaesthesiology & Intensive Care.. Dr Ashri Ahmad ~

~ Juraimy, Murad n Dr Sayuti..muke ko serius giler Murad!!.hahahha ~

~ Our Chairman..Dr Amin..perform doa.. ~

~ Particpant..thanks coming to our course.. ~

~ Pegang kuat2 kate Murad kepada Yanti..hahhaha ~

~ Hasil nukilan cheq..comment plz..heheh..~

~ nie jela yang mampu cheq nk design..org xbertauliah cm cheq nie..hukhukhukhuk ~ 

Bagi pencinta haiwan or whatsoever..kami bkn lar menyiksa or saje wat cmni..kang blog cheq troz jadi glamer plak..sbb bunuh lar..sekse haiwan lar..bkn ye..mintak maaf bnyk2..
kami tau hukum hakam Islam..ape kami buat ini hanyalah untuk pendidikan...course ini hanya untuk mengajar para masters student perubatan bagaimana mahu handle pesakit bayi..JIKA bayi tersebut mempunyai masalah salur penafasan dan tertelan benda asing..seperti mainan..ape2 jerlar ye..arnab yang kami pilih..berat nyer same dengan seorang bayi..ini adalah pendidikan untuk doktor2 pakar yang mukin bakal anda jumpe di mana-mana hospital nanti..ok? jelas? guddd...hihihi..

special thanx to :
Nadiah..dik..maceh bnyk sgt tlg akak..huhuhu..
Murad..bnyk komen sal kerja2 desingner aku..thanx..kritikan ko..amat2 aku hargai..
Kak ros : maceh..cover line
kak yan : Opah..ooo..opah..hahahah
En Jamal : xsempat kite nk jumpe..time kaseh lar layan cheq nie..ari2 duk kol..huhuhu...
Helpers : TQ so much..
Suami Terchenta : memahami (seminggu aku xmasak..hahah)..dan mendengar luahan rase sepanjang course neh..maceh laling..heheh..

Sep 15, 2011

Rumah Hijau aka Rumah Hantu @ section 2 Shah alam


Huhuhuhu seram gak citer dia nih. 




9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la].

Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada.

Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....
Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya...
Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt tingkap blk atas.

Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas brg+lyan dvd korea. Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first kena.

Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi org flush jamban lg.... Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket [mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm. Last2 si azmi xjdk berak...mngkin psl takut kot.

Mlm tu kitorg kna lg teruk.

Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki auk sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2 ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute dlm bilik? Ahh suda...
Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what? ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau hapak+hanyir yg sgt2 kuat.

Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg pon kejutkan ak....taik betol diorg ni.

Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau. Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajk lepak restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n kunci motor.
Oleh sbb bilik c Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn ak tinggal. Masing2 pakat gn duit naim lu. Nasib baik kunci motor kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut]. Ms nk kuar dr rumah tu, Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk trkincit dlm suar la... Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran hakim!!!! 


 

Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12 lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+ koyak2+ rambut panjang. Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik jek xpatah.

Azmi "dagu" plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah! Bile buka mate jek, antu tu bebetol "eye to eye" ngan dia. Kiranya memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita.

Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp c Azmi tetiba nyampuk "bile ms plak kitorg tgk dvd ni?". Rerupanya xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru betol.....kaki aku yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil.

Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu. Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain. Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak.

Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde ngan kitorg. Yg ad cume kami berenam. Ak, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. Korang tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon antara kitorg brckp....smp subuh!!

Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat berdebar-debar.Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni, memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu dulu...Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn umah sbb xde sape berani masuk. Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi. Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah. Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call, katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya. Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call no.hp Bob ni...ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden?

Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah, takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg kuat ckp yg hal ni x abis lg.

Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah. Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak...Ak gagahkan hati ak tepon kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah alam.

Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe. Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2 naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni "keras".ptut la dia soh byr rm50 jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss......

Aku demam 3 hari.

Jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang.

Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn. Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati aku la]. Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi. Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x?

Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin, kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt......Yg xbole ak lupe, kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu..

Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn ingat ko smp bebila...al-fatihah

Ops..Umah bunglow kt seksyen 2 tu smp skang ad lg [agaknye]. Tiap kali ak lalu kt area situ mst ak rs sedih sgt. Lg satu,ms hari last kitorg kt umah tu, si Wak da trtinggal hp dia kt bilik atas. So pada sesape yg berani, boleh la amik hp tu tp itupun kalo korang berani la...nokia 3310
psst : rumah yg diceritakan nie..sebijik cam pattern umah cheq mase blaja kt shah alam dulu..hukhukhuk...seraaaaammmm....

Sep 5, 2011

Misteri Umah Makcik

hurmm...kecoh 1 kampung cakap sal umah makcik berhantu..balik beraye di kampung hari tu..setiap umah yang pegi beraye duk cerita sal umah makcik berhantu..

Cite sal hantu umah makcik nie..mmg da familiar sgt da ngan kitowg..da selalu sgt da makcik cerita sal gangguan yg ade dlm umah die 2..berani nye mcik n anak2 duduk umah tu..kuat nye dorang..gangguan tu ade dari arwah pcik hidup lg..nie da meninggal makin menjadi2..sian mcik..xtenteram..sian anak perempuan mcik Iti..yg mmg selalu sgt kene ganggu..

oke..cheq nk cerita dari mule2 cheq dengar cik jah cerita umah mcik 2 ade penduduk lain...

Cerita 1 

malam 2..tetibe dengar orang mendengus..makin lame makin kuat..mase 2..arwah pcik hidup lg..makin tengah malam..makin kuat dengusan 2..bau pn makin busuk..anak perempuan mcik..ITI..nmpk..bawah kerusi ade mende hitam..ade 2 biji mate warna merah..pas ITI nmpk..pcik troz kuar..cari ustaz..pcik jemput ustaz dari as-syifaa..ustaz halau mende 2..mende 2 lari..

cik jah cerita..even mende 2 lari..mase 2 aje..makhluk 2 masih dtg lg..

Cerita 2

mende 2 duk kacau ITI kt dapo..ITI buat air..n tinggal kan sudu n gelas serta air atas meja mkn..tetibe..sudu mengacau sendiri air..ITI tegur makhluk 2 supeye jgn kacau die..then makhluk 2 tinggal kan air die..beberape second ITI nmpk makhluk 2 tengah naek tangga tuk naek ke ruang tamu umah..(pattern umah mcik-dapo dibawah (batu) n papan di atas)..makhluk 2 sempat kerling ITI kt bawah..ITI cerite..berbulu2 makhluk tu..mate merah..[klu cheq 2..mmg cheq da lari..hukhukhuk..tkottt]

Cerita 3

Arwah pcik meninggal dunia akibat eksiden..bile da selesai pengebumian jenazah..abang arwah pcik decide nk tidur rumah mcik..sbb penat..xlarat nk drive balik..bile mlm menjelma..mcik sediakn tmpt tidur tuk abang arwah pcik..bile die nk baring jer..lantai umah bergegar..bagai ramai org sedang berjalan..tp..ruang tamu tu kosong..xde sesiape..last2..die duduk hingga ke pg..sian...

Cerita 4

Anak perempuan mcik yang sulung Zam..bawak kawan datang rumah..puas disuruh kawan 2 mandi sebelum magrib..tp kawan 2 melengah2..kul 8 mlm..kawan Zam masuk bilik air..bilik air umah mcik ade atap yang jenis transperen tu..then..bile die pndg atas die nmpk 2 lampu warna merah..1 bulat..1 lg agak kecil..then die pn cerita pada Zam..demi xmenakutkan kawan die..Zam cume bgtau..itu UFO..huhuuh..klu lar kawan si Zam tu bace entry nie..ketahui lah kamu..ape yang kamu nmpk tu..ade lah mate makhluk 2..

Cerita 5

Anak mcik yang bongsu..Farish..diheret sejauh 1 meter dari tmpt tidur oleh makhluk 2..n Farish n mcik xboley tidur mlm 2 coz..bile tidur jer..makhluk 2 akan heret Farish lagi..kejadian nie berlaku disebelah mcik..sbb mcik hnye mampu memeluk Farish hingga ke pagi tnpa tidur..

Cerita 6

Cik Jah pggl kan ustaz suh halau..then..ustaz 2 da 'pagar' rumah..mende 2 xdapat masuk rumah..tp..mende tuk panggil ITI dari lua kawasan rumah..so..tuk mengelakkan kekeliruan..ITI..tukar pada SITI..

Cerita 7

Kakak pcik mintak beberape orang pekerja tuk sodok belakang umah tuk buang semak samun..mukin tersalah..'pagar 2 da bocor' then mende 2 masuk blik umah mcik..em...sedang2 pekerja seramai 4 orang tu tengah wat kije dengar perempuan menangis..mkin lame..mkin kuat..lepas azan zohor makin kuat..salah sorg pekerja 2 panggil Farish tuk tnye sape yg menangis xbenti..Farish ngan selumber bgtau..'HANTU' lari lentang pukang pekerja2 tu..seminggu coti..demam..stat dari kejadian 2 la..umah mcik macam pesta tiap kali azan..ramai anak muda kawasan tu yg akan dtg duk bertenggek semate2 nk dengar mende 2 menangis..ish..ish..ish..

Cerita 8

Farish nmpk mate wane merah rambut panjang n badan putih tgh merenung die..then naik atas menangis akibat terlalu tkot..

Sian mcik n anak2 da lame sgt menderita..asek kene kacau..itu cerita yang cheq dengar..nie belom btol2 cheq dpt dari cik jah..kadang2 rase xsanggup nk dengar..seram sgt..hurm..

Sep 3, 2011

Mari berkongsi cerita Raya anda..

Selamat Hari Raye..maafkan saye batin..hahahha..2la dialog si Nani bile cheq, en hubby n cik atif smpi umah die tuk beraye..rase cam nk guling2 gelak ngan budak sorang neh...macam orang tua..tapi pelat..cakap pn salah..hahahha..xpela..apelah taunye budak setahun jagung cam nani..setahun jagung??tp nani da 6 tahun??oke...budak 6tahun jagung cam nani..huhuhu..buruk bebenor bnyi nye kan...huhu..

tahun nie cheq beraye di rumah mentua..ikut giliranlah..taun lepas beraye umah cik jah,..taun nie..umah mak mentua cheq lar plak..takde gado2 pasal nk balik raye..sbb awal2 cheq da pesan ngan en hubby..kite ikot giliran ye..en hubby bersetuju..Alhamdullilah..so raye taun nie..di rumah mentua..malam raye xde persiapan sgt lar..tp yang cheq panas ati..budak2 nie men mercun..adoiiiyaiii...udah ler men mercun 2 dari pukul 8.30 malam..bawak sampi kul 12 tghmalam..SubhanAllah..bnyk btol duwit berabih kt situ..macam2 bnyi cheq dengar..ade yg kuat..ade yang perlahan..tp yg xbesh.. menggangu ketemteraman cheq 1 family..

ish...pas men mercun..dorang men basikal depan umah..kayuh pastu break..mulut berborak2 toksah kire lar..bercakap ngan org sebelah jer kot..tp cm org sebelah 2 duk 5 meter jauh dari die..huish...cube imagine sekuat mne dorg berborak..pas main basikal..main kejar2 plak..jam da tnjuk kul 2.45 pagi..oke..nie da melampo..da kul 2 pagi kot..duk main2 kt cni lg..cheq dengan keadaan yg agak kurang sabar..'menyaound' dorang..ha...terkulat2 sume masuk umah..bukan ape..dari kul 8.30 malam..smpi kul 2.45 pagi men..esok nk raye...mcm xley nk men esok..hesh..

hari raye pertama - cheq cm biase lar..kene tggu uma..sbb nk jge cik atif..after selesai solat eidulfitri..sesi bergamba..gamba2 still ade pada sepupu en hubby..xsmpt lg nk amek..hurmm..pas sesi gamba..cheq ajak en hubby g amek gamba kt kedai..gmba 2 pn blom siap..leh lar letak kt dinding, gmbar raye taun neh,..ihihi..oke gak..g beraye a few umah sedara mara en hubby..sib baek en hubby nie xde lar rapat sgt ngan cousin2 die..klu x..bertapa lame lar cheq kt umah2 2..cheq sempat menjenguk kak ros n family kt Pekan..dpt mkn nasi dagang yg enak..huhuhu...

Last umah yg pg beraye..umah nadiah..umah si nani 2 la..nani..nani..nani 2 penyeri..seronok berborak ngan die..n nani sgt suke kan cik atif..siap suh pggl mak nani lg..huhu..xley blah btol..antara dialog yg xley lupe..

cheq : nmpk inai dijari jemari nani " nani..2 inai raye ke??
nani : xla..ni inai tumbuk..
everybody : ketawe berdekah2...
adoii sabo jer la..

raye  ke 2 - pg sungai lembing..menjenguk adek pada arwah tok hubby..itu lar satu..satunye adek arwah tok..so kite g melawat..after melawat die..cheq n family pulang ke rumah cik jah..ni pn baru pulang dari umah cik jah..td sume adek beradek cheq singgah kt umah..gelabah jugak..xtau nk bg mkn pe..sib baek ade kedai buke..cheq beli tomyam n ayam gorang..xsangke plak berselera sungguh dorang neh..abeh licin nasi cheq..huhuhu...oke lar 2..simpan2 kang buang..cheq xsuke..mkn,.biya perabih..itu lar antara cerita2 raye yg cheq pendekkan..klu cerita btol2..smpi esok..duk menaip lg entry nie...

oke..korang plak? ape cerite raye??besh?balik kmpg?mari berkongsi cerita..

pssst  : selamat hari raye..maaf zahir batin dari cheq, en hubby n cik atif..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...