Nov 13, 2013

Ebook



Assalamualaikum..Hi All...
Apa kena mengena tajuk ebook atas tu dengan gambar yang Ira post kat atas ni?
hahahha..sengaja post gambar tu..
Tapi bila difikirkan balik..
eh...ada lar kaitan dengan apa yang ira nak tulis hari ini..

Kata-kata di atas tu ira petik dari buku Rich Dad Poor Dad..
Menarik bukan?

Lah..dapat tak catch up?
tak..takpe..takpe..Guru ira pernah cakap..setiap orang penerimaan setiap orang itu berlainan..
Ada yang cepat..ada yang lambat..tapi takde lah sampai lembab..No! Tiada perkataan lembab disini ye!hee..

Jom ira terangkan..
Bila kita berimpian..berangan untuk memiliki sesuatu..
Contoh mudah..sebuah rumah..Bila kita tengok rumah besar tu..
kita berangan kita duduk rumah tu bersenang lenang bersama orang tersayang..kan??

Indah bukan??
Tapi..berangan..berimpian bukan sekadar disitu..Ada keinginan disebalik semua angan-angan tu..
Bila ada keinginan itulah yang membuatkan kita memasang matlamat..
Hati berkata " aku mesti memiliki rumah tersebut"

Maka Matlamat pun tercipta..
Bila matlamat atau goal dah ada..Maka, kita berusaha kearah itu..
Contohnya  kita melakukan SESUATU untuk mencapai matlamat itu..
Setelah melakukan berbagai cara..maka kita pun dapat apa yang kita angan-angankan diawal tadi..

Begitulah ceritanya gambar diatas..eh! apa kaitan dengan ayat dalam gambar tu dengan tajuk ira kat atas tu?
huhuhu..sebenarnya..itu jugalah yang ira rasa sebenarnya..
ira dah lama nak buat e-book..seriusly..ebook sangat menarik..

Maka ira dah letakkan 1 matlamat..iaitu..nak buat ebook..dan nak siapkan..
Alhamdulillah..sekarang kerja-kerja pengeditan sedang berlangsung..

Doakan ira mampu siapkan ebook yang ira nak buat ni dengan cepat dan dapat memudahkan orang lain dengan ebook ni..
Ebook apa? nanti ira kongsikan! heee...


Full of Hearts,
IRA



No comments:

Post a Comment

Yang Mengomen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...