Nov 21, 2013

Soalan & Jawapan




Hari tu ada ira kata nak share pasal jutawan muda
Ira still tengah mintak permission dorang sebenarnya untuk cerita..
Yelah..takkan tetibe nak cerita pasal orang plakkan..
mesti minta persetujuan tuan punya badan dulu...

Pasal rahsia kejayaan tu pun ira nk hold dulu..
Apa yang ira nak cerita pada entry ini adalah..
Ini dia..


Tak jelas ye? oh..ini adalah Daging Lembu Salai yang sudah siap disalai dan sudah siap dihiris..
Ini adalah perniagaan yang ira buat sekarang..
Bukan butik Nur Awatif tutup atau kami bertukar perniagaan..
tidak sesekali...

Untuk butik Nur Awatif..kami sedang menunggu TURN untuk update stock..
InsyaAllah..sikit masa lagi..turn kami akan tiba..
Sementara itu kami buat perniagaan ini..

Kenapa nak susah handle 2 bisnes dalam 1 masa?

huhuhu...tak susah sebenarnya..ira cuma mengambil sedikit masa ini untuk membuat daging salai ini..
setelah kami draft plan dan matlamat untuk butik Nur Awatif..
rasanya kosong pula nak tunggu Turn kami untuk update stock..
Jadi disebabkan ada sedikit kelapangan itu ira dan suami decide untuk memulakan perniagaan ini..

Ada waktu lapang lagi?kan bekerja..mana masa ko?

huhuhu...mungkin disebabkan dah biasa dengan hidup luar biasa..
dah biasa bekerja lebih dari biasa..dah biasa berfikir lebih dari orang lain..
jadi..bila selesa sangat tiada apa nak fikir..Rasa macam terlalu selesa pula kehidupan ni..
Macam tak best!huhuhu..Jadi kami decide nak buat perniagaan ini..

Kenapa Food Industry yang ko pilih?

Sebenarnya bukan saya pilih..Mungkin ini peluang didepan mata..
Peluang tak datang banyak kali..Ianya hanya datang sekali atau sesekali..kadang-kadang tak nampak pun..
Tapi Alhamdulillah..peluang ini ira nampak..
Dan jelas dihadapan pelbagai peluang yang lebih besar..Jadi kami bersetuju untuk ambil perniagaan ini
walaupun mula-mula ingat nak buat duit geli-geli sahaja..heeeee

Okey..puas hati dengan jawapan yang ira pagi..
Nanti ira share lagi ye..lenguh dah menaip!heee...

Full of Hearts,
IRA



1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Yang Mengomen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...